CONSELLS

MANTENIMENT DEL TEU VEHICLE EN ÈPOCA HIVERNAL
 • Pneumàtics

  A l'hivern augmenta considerablement el risc d'accident derivat de les condicions meteorològiques; per prevenir-ho és fonamental revisar la profunditat del dibuix del pneumàtic, que no pot ser inferior a 1,6 mm. La superfície del pneumàtic ha d'estar exempta de cops, desgasts anormals, talls, etc.

  La pressió del pneumàtic també influeix en la seguretat en la conducció. Assegureu-vos que la pressió és la correcta. Una pressió inferior a la normal tanca els solcs del dibuix del pneumàtic, redueix l'evacuació d'aigua i augmenta la possibilitat d'hidroplanatge, a més de degradar-lo prematurament.

 • Els frens

  Especialment a l'hivern es fa imprescindible revisar els frens del vehicle, posant especial atenció a l'estat de les pastilles i els discos; l'estanquitat dels conductes, la bomba, els tubs flexibles del fre i els cilindres de fre; el nivell del líquid de frens i el seu estat de deteriorament com a conseqüència del pas del temps.

 • Direcció

  La direcció és un mecanisme de precisió i summament important per a la seguretat dels ocupants. Per això és essencial que funcioni perfectament, sense baldereigs ni altres defectes mecànics provocats pel desgast o la fatiga de materials i, per tant, és fonamental revisar l'estat de les ròtules, les bieletes, els tacs silenciadors, i comprovar que hi hagi una alineació correcta.

  La gran majoria dels sistemes de direcció actuals compten amb assistències hidràuliques i, per tant, ens trobem amb líquids i politges que també requereixen atenció.

 • Amortidors

  Una de les funcions dels amortidors és mantenir els pneumàtics en contacte continu amb el paviment. Uns amortidors en mal estat afecten negativament la distància de frenada —fan que augmenti— i la direccionalitat i estabilitat del vehicle.

  Per a la majoria de conductors és molt difícil detectar a simple vista el deteriorament dels amortidors, per això us recomanem una revisió professional cada 20.000 km.

 • Bateria

  A l'hivern, amb temperatures baixes, la bateria perd rendiment a causa del descens de la conductivitat del seu electròlit. Com a conseqüència d’això, una bateria que no es trobi en perfecte estat pot tenir problemes a l'hora d'arrencar el motor.

  Per prevenir-ho, s'han de protegir els borns de la bateria per garantir un perfecte contacte, revisar el nivell de l'electròlit i comprovar l'estat del circuit de càrrega.

 • La il·luminació

  Per garantir una visibilitat correcta és essencial disposar dels sistemes d'enllumenat i senyalització en perfecte estat.

  Un reglatge dels fars defectuós pot reduir l'àrea il·luminada amb el risc i la fatiga consegüents que això suposa o bé pot enlluernar els vehicles que s'acosten de cara.

  Per augmentar la nostra visibilitat i veure més bé la resta de conductors en cas de boira, pluja o neu intensa és essencial tenir en perfecte estat els llums antiboira, tant els posteriors com els davanters.

 • Els eixugaparabrises

  El sistema d’eixugaparabrises pren una rellevància especial a l'hivern, atesa la importància de la visibilitat en condicions climatològiques adverses. Unes escombretes en mal estat deixen un rastre sobre els vidres que dificulta la visibilitat en la conducció nocturna i a contrallum.

  Si es forma gel sobre el parabrisa i s'accionen les escombretes, es degradaran ràpidament. Per evitar-ho, manteniu-les aixecades i accioneu el sistema de rentada del parabrisa. Eviteu que el líquid del parabrisa sigui únicament aigua ja que es pot congelar a baixes temperatures. Per evitar-ho, afegiu-hi un detergent especial per a vidres.

 • Anticongelant

  L'anticongelant perd una bona part de les seves propietats amb el pas del temps.

  Un anticongelant en mal estat pot, en cas de descensos importants de temperatura, arribar a congelar-se. Si això passa es poden arribar a trencar els maniguets, el radiador, els conductes de calefacció o, fins i tot, produir-se desperfectes en elements del motor, com ara fissures a la culata o al bloc, etc. Per evitar-ho n'hi ha prou amb substituir el líquid anticongelant d’acord amb els períodes marcats pel fabricant.


 • C/ Sant Jordi, 26, 25620 Tremp (Lérida, Espanya)
  T: 973652853 T: 973652853

 • HORARI
 • De dilluns a divendres: 09:00 a 13:30 i de 16:00 a 20:00
  I dissabtes de 10:00 a 13:00